Skip to content

Lasten aurinkosuojat autoon


ikkunoiden mittojen mukaan leikatut aurinkosuojat tarjoavat yksityisyyttä ja suojaavat lapsia auringolta

Kaikki vanhemmat tietävät, millaista tuskaa pienten lasten kanssa matkustaminen voi olla. Varsinkin silloin kun aurinko loimottaa kirkkaalta taivaalta. Hätäratkaisuna auton ikkunaan saatetaan ripustaa vaate tai pyyhe, tai sitten aurinkoa vastaan taistellaan epätoivoisesti imukuppikiinnitteisillä aurinkosuojilla, jotka eivät tahdo millään pysyä kiinni lasissa. Valitsemalla Solarplexiuksen saat lapsillesi autoon aurinkosuojat, jotka tummentavat ikkunat täydellisesti, riippumatta siitä, mistä suunnasta aurinko paistaa. Läpeensä tummennetut polykarbonaattilevyt tarjoavat tehokkaan suojan auringon säteiltä ja hidastavat auton kuumenemista merkittävästi.

Älä koskaan jätä lapsia tai eläimiä yksin autoon. Silloinkin kun ulkona ei ole erityisen kuuma, lämpötila auton sisällä voi kohota helposti vaarallisen korkeaksi.

Suojaa lapsesi UVA- ja UVB-säteiltä

Olipa syy matalalta paistavassa auringossa tai ajomatkan pituudessa, lapset harvoin pysyvät pitkään tyytyväisinä autossa. Solarplexiuksen lasien tummennukset suojaavat takapenkkiläisiä auringon liialta kuumuudelta sekä haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Sekä sinun hermojasi lasten valitukselta.

Lasten ja etenkin vauvojen iho palaa herkästi ja on siksi suojattava UV-säteiltä erityisten huolellisesti. Solarplexiuksen lasien tummennuspaneelit ovat erityisen hyvä ratkaisu lapsiperheille, sillä monista muista auton aurinkosuojista poiketen ne peittävät ikkunat sataprosenttisesti. Takapenkkiläiset ovat siksi suojassa auringolta ja sen UV-säteiltä riippumatta siitä, mistä kulmasta aurinko sattuu paistamaan.

Kuinka nopeasti auton sisälämötila nousee auringossa?

Alla olevasta taulukosta voit nähdä, kuinka nopeasti auton sisälämpötila voi kohota auringonpaisteessa.

Lämpötila ulkonaLämpötila autossa 5 min päästän. 10 min.n. 30 min.n. 60 min.
20°C24°C27°C36°C46°C
24°C28°C31°C40°C50°C
30°C34°C37°C46°C56°C
34°C38°C41°C50°C60°C
40°C44°C47°C56°C66°C

Solarplexiuksen aurinkosuojat ehkäisevät auton kuumenemista

Auringonpaiste ja kuuma sää voivat saada lämpötilan auton sisällä kohoamaan helposti kaksinkertaiseksi ulkolämpötilaan nähden, myös muulloinkin kuin kesällä. Riippuen siitä, miltä korkeudelta aurinko paistaa ja kuinka kuuma ulkona on, lämpötila auton sisällä voi kohota jopa yli 50 asteen.

Solarplexiuksen aurinkosuojien ansiosta autosi sisätilat kuumenevat auringossa 30% hitaammin.
(Verrattuna vastaavan ajoneuvoon, jossa ei ole aurinkosuojausta.) Näet eron myös alla olevalta videolta, jossa pysäköimme kaksi aurinkosuojausta lukuun ottamatta identtistä autoa 25 minuutiksi aurinkoon.

Toinen Solarplexiuksen tummennusten etu on niiden hyvä läpinäkyvyys sisältä ulospäin katsottaessa. Esteetön näkymä ulospäin vähentää matkapahoinvoinnin riskiä, mikä on merkittävä hyöty etenkin pidemmillä ajomatkoilla.

On tärkeää suojata auton sisätiloja huolella liialliselta auringolta. Liian voimakas auringonpaiste voi saada auton sisustan kuumenemaan etenkin pienille lapsille vaarallisen korkeaksi, myös lyhyiden ajomatkojen aikana. Solarplexiuksen aurinkosuojien lisäksi suosittelemme käyttämään ilmastointia tai avaamaan auton ikkunoita varmistaaksesi ettei lämpötila autossa kohoa liikaa.

Toimi nyt – pidä autosi viileämpänä tilaamalla Solarplexiuksen valmiiksi muotoonsa leikatut, helposti itse asennettavat aurinkosuojat!

Usein tuotteestamme kysyttyä:

Ovatko Solarplexiuksen aurinkosuojat turvallisia käyttää?

TÜV-testatut ja sertifioidut aurinkosuojamme on valmistettu taipuisasta, särkymättömästä polykarbonaattilevystä. Törmäystesteissä aurinkosuojien ei ole havaittu aiheuttavan vaaraa terveydelle; päinvastoin, olemme itse asiassa saaneet useita yhteydenottoja asiakkailtamme, jotka ovat kertoneet Solarplexiuksen tummennuspaneelien estäneen lasinsirujen lentämisen matkustajien päälle törmäystilanteessa.

Kuinka Solarplexiuksen aurinkosuojat kiinnitetään paikoilleen?

Leikkaamme tummennuspaneelit aina tarkasti asiakkaan ilmoittaman automallin lasien mittojen mukaan, minkä ansiosta ne sopivat täydellisesti paikoilleen ja ovat asennettavissa helposti itse. Tummennuspaneeli asetetaan auton lasin sisäpuolta vasten, minkä jälkeen taipuisan, ohuen paneelin reunat työnnetään lasin ja sisustan verhoilun väliin ja kiilataan paikoilleen mukana toimitetuilla kiinnikkeillä. Tarkemmat asennusohjeet voit katsoa täältä.

Voiko takaoven ikkunan yhä avata, kun siihen on asennettu aurinkosuoja?

Solarplexiuksen aurinkosuojat asennetaan auton ikkunoiden sisäpuolelle ja kiinnitetään ikkunoiden reunuksiin. Jos avaat takaoven ikkunnan, ikkuna liukuu normaalisti alas ja suljettaessa takaisin ylös, mutta aurinkosuojapaneeli pysyy paikoillaan ikkuna-aukossa. Jos haluat saada takaoven ikkunasta ilmaa, aurinkosuojan irrottaminen onnistuu käden käänteessä, eikä sen takaisin paikoilleen asettamiseen myöhemmin mene varttia enempää. Takaikkunoita ei tule avata auton ollessa liikkeessä, viisainta on pitää ne lukittuina ajon aikana. Mikäli takaikkunoita on tarpeen avata toistuvasti, suosittelemme tummentamaan ainoastaan auton takaosan kiinteät lasit (takaikkuna ja mahdolliset sivutakaikkunat).

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Löydät lisää meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen UKK-sivultamme. Jos omaan kysymykseesi ei löydy vastausta myöskään sieltä, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme – olemme mielellämme avuksi!