Skip to content

Tummennuskalvot vs. solarplexius

Miten tummennuskalvo eroaa Solarplexiuksesta?


Tummennuskalvo eli aurinkosuojakalvo on monille tuttu ratkaisu auton lasien tummennukseen. Solarplexiuksen aurinkosuojat toimivat pitkälti tummennuskalvon tavoin, mutta vaikka tuote on ollut markkinoilla jo vuosia (kotimaassaan Ruotsissa jo yli 30 vuoden ajan), monille on ehkä edelleen epäselvää, miten Solarplexius eroaa tavallisesta ikkunan tummennuskalvosta. Alta löydät tiivistyksen tuotteiden eroista.

Solarplexius-aurinkosuojaTavallinen tummennuskalvo
Kova mutta taipuisa tummennuspaneeliLöysä kalvo
Toimitetaan aina asiakkaan auton mittojen mukaan leikattunaLeikattava muotoonsa
Siisti asennus ilman liimaa ja vettäLiimataan paikoilleen saippuaveden avulla
Asennettavissa itse 15 minuutissaTyöläs asentaa itse
Asennus ei vaadi työvälineitäAsennus edellyttää työvälineitä
Heti tukevasti paikoilleen kiinnityspidikkeilläLopullisesti paikoilleen liimautumisessa voi kulua viikkoja
Särkymätöntä, kestävää polykarbonaattiaNaarmuuntuu helposti esim. turvavyön soljen kovasta osumasta
Tarvittaessa yhtä helppo irrottaa kuin asentaaTyöläs irrottaa
ett försök till att montera en blötlagd solfilm på en bilruta

Tummennuskalvot

Perinteiset auton ikkunoiden tummennuskalvot ovat pehmeitä ja taipuisia. Tummennuskalvo myydään tavallisimmin pakattuna rullalle, josta leikataan kunkin tummennettavan ikkunan muotoinen pala kalvoa. Sama tuote soveltuu siis useille eri automalleille samoin kuin muillekin ikkunoille. Siistin näköinen lopputulos kuitenkin edellyttää tarkkaa mittojen mukaan leikkaamista tai vaihtoehtoisesti aurinkosuojakalvon ostamista valmiiksi automallin ikkunoiden mukaan muotoonleikattuina paloina.

Tummennuskalvon asennus

Leikkaamisen ohella myös tummennuskalvon asentaminen paikoilleen on tarkkaa työtä. Koska tummennuskalvot asennetaan paikoilleen liimaamalla ne auton ikkunoihin, asennusvaiheessa on parempi olla tekemättä virheitä.

Asennustyöhön tarvitaan kunnolliset työvälineet, ja asentajan on oltava tarkkana jotta tummennuskalvo ei mene kurttuun eikä sen alle jää ilmakuplia.

Tummennuskalvon liimausta varten auton ikkunat on käsiteltävä saippuavedellä, mikä tekee asentamisesta aina myös enemmän tai vähemmän sotkuista puuhaa.

Lasien tummennus tummennuskalvolla on tehtävissä itse, mutta työ saattaa osoittautua varsin haasteelliseksi, mikäli kunnollisia työvälineitä tai aiempaa kokemusta asentamisesta ei ole. Myös työskentelytilalla on merkitystä. Jos asennusta ei voi tehdä lämmitetyssä autotallissa, sääolosuhteet on huomioitava; kylmällä säällä tummennuskalvo liimautuu hitaammin kiinni lasiin, ja tuulisella säällä lasiin voi helposti lentää roskia tai pölyä kesken asennuksen. Näistä syistä johtuen onkin suosittua ulkoistaa tummennuskalvon asennus maksua vastaan ammattilaisten tehtäväksi.

Lisäksi on tärkeää tiedostaa, että toisin kuin tasainen tummennuskalvo, auton ikkunat – etenkin takaikkuna – ovat pinnoiltaan kuperia. Tästä johtuen kalvon meneminen kupruille on oikeastaan väistämätöntä. Ongelma voidaan ratkaista muotoilemalla tummennuskalvo paremmin lasin muotoiseksi lämmittämällä sitä kuumailmapuhaltimella oikeista kohdista asentamisen yhteydessä. Tätä kutsutaan kalvon kutistamiseksi. Kutistamisen tarpeellisuuden takia tummennuskalvon ostajan onkin syytä kiinnittää huomiota kalvon kutistumiskykyyn; halvoissa tummennuskalvoissa kalvon kutistumiskyky voi olla sen verran heikko, että taitavasti asennettunakaan kaikkia ilmakuplia ei yksinkertaisesti saa kutistettua pois kalvon ja lasin välistä.

SOLARPLEXIUS-aurinkosuojat

Toisin kuin tavalliset auton ikkunoiden tummennuskalvot, Solarplexius-tummennuspaneelit on valmistettu kovasta polykarbonaattilevystä. Läpeensä tummennettu levy on särkymätön ja joustava; se kestää iskuja sekä rajuakin taivuttamista. Tummennuspaneeli on periaatteessa kuin kova mutta taipuisa tummennuskalvo, kuitenkin sillä erotuksella, että se on jo valmiiksi täydellisesti ikkunalasin muotoinen eikä sitä asenneta paikoilleen liimaamalla.

Solarplexiuksen tummennuspaneelit toimitetaan aina tarkasti muotoonsa leikattuina, sillä ne myös valmistetaan tehtaalla aina asiakkaan tekemän tilauksen mukaisesti. Asiakkaan ei itse asiassa edes tarvitse mitata autonsa ikkunoita itse – Solarplexiuksen tietokannassa on mitat yli 4 500 automallin ikkunoille, minkä ansiosta asiakas voi tilata autoonsa täydellisesti sopivat tummennuspaneelit kertomalla pelkästään autonsa merkin, mallin ja vuosimallin tilausta tehdessään.

Lue lisää Solarplexiuksen lasien tummenuksista, katso hinta omalle automallillesi ja tee tilaus täältä:

Palvelu pelaa aina ja tilaukset käsitellään nopeasti. Olen ostanut varmaan jo 10 lasien tummennukset ja olen aina ollut tyytyväinen. yt. Per-Åke Nilsson

Per-Åke

Olen ostanut tuotteen aiemmin toiseen autoon, joten minulle oli selvää, mitkä tummennukset hankin nykyiseen autooni. Tuote on todellankin suositeltavissa ja myös toimitus on todella nopea.

Mattias

Erittäin tyytyväinen. Mutkaton asentaa ja tulos ylitti kirkkaasti odotukset Täysin uusi ilme autolle. Vahva suositus Solarplexiukselle.

Leif

👍☕Todella pätevä firma. Sopii kaikkiin automalleihin. Autosta tulee siisti ja asiallisen näköinen ja aurinkosuojattu.👍

Matz

Solarplexius-tummennusten asentaminen

Solarplexiuksen aurinkosuojat on suunniteltu helposti itse asennettavaksi. Jäykkä mutta erittäin taipuisa materiaali mahdollistaa sen, että aurinkosuojapaneeli voidaan yksinkertaisesti liu’uttaa paikoilleen ikkunalasin ja auton verhoilun väliin.

Asennukseen ei tarvita liimaa, saippuavettä eikä liioin pölyrättiä kummempia työkaluja, ja aikaa asennukseen menee vain noin vartti yhtä ikkunaa kohden.

Esivalmisteluksi ennen asennusta riittää auton lasien sisäpintojen pyyhkiminen mikrokuituliinalla ja ikkunanpuhdistusaineella. Tarvittaessa ikkunoiden ympärykset voi myös suojata esim. maalarinteipillä naarmujen ehkäisemiseksi. Sormenjälkien ja rasvatahrojen ehkäisemiseksi tarvittavat suojakäsineet toimitetaan asiakkaalle osana tilausta.

Kun tummennuspaneeli on paikoillaan, se kiinnitetään kiilaamalla mukana toimitetut kiinnityspidikkeet paneelin ja auton verhoilun väliin.

Toisin kuin tavallista tummennuskalvoa, Solarplexius-paneelia ei ole tarpeen kutistaa lämmittämällä kuprujen poistamiseksi, sillä mittojen mukaan valmistettu tuote asettuu suoraan täydellisesti ikkunalasia vasten.

Toisin kuin liimaamalla auton ikkunaan kiinnitetty tummennuskalvo, Solarplexiuksen aurinkosuoja on asennustapansa ja taipuisan materiaalinsa ansiosta myöskin erittäin helppo ja siisti irrottaa tarpeen niin vaatiessa.

Katso asennusohjeet kokonaisuudessaan täältä.

Kiinnostuitko? Katso hinta omalle automallillesi ja tilaa omat Solarplexius-tummennuksesi täältä!