Skip to content
Reduce heat by tinting your car

9 syytä, miksi sinun pitäisi tummentaa autosi ikkunaat! 


Jos olet kuten useimmat ihmiset, et luultavasti ajattele autosi ikkunoiden tummenntamista ennen kuin on liian myöhäistä. Siihen mennessä olet hikoillut paljon ja aurinko on luultavasti jo tehnyt paljon vahinkoa sisätiloihin ja sen korjaaminen voi olla kallista. Tässä blogipostauksessa pohditaan 9 syytä, miksi sinun pitäisi tummentaa autosi lasit mahdollisimman pian! 

1) Sävytetyt ikkunat voivat suojata sinua auringon haitallisilta säteiltä. 

Aurinko voi olla uskomattoman vahingollista ihollesi, ja vaikka et vietäkään paljon aikaa ulkona, olet silti alttiina sen haitallisille UV-säteille ajaessasi. Auton ikkunoiden sävyttäminen auttaa estämään nämä säteet ja suojaa ihoasi. Solarplexius Estää jopa 90 % UV-A- ja UV-B-säteistä. 

2) Sävytetyt ikkunat pitää sisätilan viileämpänä. 

Jos asut kuumassa ilmastossa, tiedät kuinka kurjaa voi olla istua autossa, joka on ollut koko päivän auringossa. Kuumuus voi olla sietämätöntä, ja se voi jopa vahingoittaa auton sisätilaa. Ikkunoiden tummennus auttaa pitämään lämmön poissa ja autostasi tulee paljon mukavampi ajaa. 

Olemme testanneet sävytettyjen ikkunoiden vaikutusta lämpötilaan ja havainneet, että se hidastaa lämpenemistä auton sisällä lähes 30 %. Voit katsoa pienen testimme täällä youtubessa 

3) Auton ikkunan sävytys voi parantaa yksityisyyttäsi. 

Jos olet huolissasi siitä, että ihmiset näkevät autoosi, sävytetyt ikkunat voivat tarjota sinulle kaivattua yksityisyyttä. Erityisen tärkeää, jos autossasi on arvoesineitä, joita et halua kenenkään näkevän. Jos sinulla on tummennetut ikkunat, on vaikeampi katsoa autoosi ja nähdä, mitä sinulla on siellä. Tämä voi estää mahdolliset varkaat ja tehdä autostasi vähemmän houkuttelevan kohteen. 

Lisäksi pakettiautossa yöpyminen voi olla hauskaa, mutta se voi olla myös hieman hankalaa, jos haluat yksityisyyttä. Yksi tapa kiertää tämä on sävyttää pakettiautosi ikkunat. Tämä auttaa estämään ihmisiä näkemästä sisälle, ja se myös tekee siitä tummemman, jotta ihmiset eivät näe, mitä teet. 

4) Auton ikkunoiden sävyttäminen voi vähentää häikäisyä. 

Aurinko voi olla hyvin häikäisevä, varsinkin ajon aikana. Auton ikkunoiden tummentaminen auttaa vähentämään häikäisyä ja helpottaa näkyvyyttä. Koska Solarplexius peittää koko ikkunan, matkustajiasi ei häikäise matala tai korkea aurinko.

5) Autosi ikkunoiden sävyttäminen suojaa auton sisätilaa. 

Aurinko voi haalistaa ja vaurioittaa auton verhoilua, mutta ikkunoiden sävytys auttaa suojaamaan sitä. Tämä on erityisen tärkeää, jos sisustuksessasi on vaalea tai nahkainen sisustus. 

6) Auton ikkunoiden sävyttäminen voi lisätä jälleenmyyntiarvoa. 

Jos päätät joskus myydä autosi, tummennetut ikkunat voivat lisätä jälleenmyyntiarvoa. Tämä johtuu siitä, että sävytetyt ikkunat nähdään ensiluokkaisena ominaisuutena, ja ne voivat tehdä autostasi houkuttelevamman mahdollisille ostajille 

Solarplexius tekee autosi ikkunoiden sävyttämisestä erittäin helppoa. Jos sinulla on leasingauto ja joudut poistamaan sävyt leasingsopimuksen päätyttyä, sinun ei tarvitse huolehtia liimajäämistä Solarplexiuksen poistamisen jälkeen. 

7) Auton ikkunoiden sävyttäminen voi auttaa säästämään rahaa polttoaineessa. 

Usko tai älä, mutta auton ikkunoiden tummentaminen voi auttaa sinua säästämään polttoaineissa. Tämä johtuu siitä, että sävytys heijastaa auringonvaloa ja pitää autosi viileänä, mikä tarkoittaa, että ilmastointisi ei tarvitse toimia niin kovasti. 

8) Auton ikkunoiden sävyttäminen voi vähentää silmien väsymistä. 

Jos siristät silmiäsi jatkuvasti ajon aikana, se voi väsyttää silmiäsi erittäin paljon. Ikkunoiden sävyttäminen vähentää sisään tulevan auringonvalon määrää ja tekee ajamisesta paljon mukavampaa silmillesi. 

9) Auton ikkunoiden sävyttäminen saa sen näyttämään hyvältä. 

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, autosi ikkunoiden tummentaminen voi parantaa sen ulkonäköä. Sävytetyt ikkunat antavat autollesi tyylikkään ilmeen, ja ne voivat myös erottaa sen joukosta. Jos etsit tapaa parantaa autosi ulkonäköä, ikkunoiden sävytys on loistava vaihtoehto. 

Nämä ovat vain osa monista syistä, miksi sinun pitäisi tummentaa auton ikkunat. Jos et vielä käytä ikkunoiden sävytystä, suosittelemme, että aloitat. Se voi vaikuttaa autoosi ja terveytesi kannalta! 

Onko sinulla muita vinkkejä auton ikkunoiden tummentamiseen? 

Kerro meille alla olevissa kommenteissa! Muista myös tarkistaa muut blogikirjoituksemme saadaksesi lisää hyviä vinkkejä autosi hoitamiseen. Kiitos, että luit – 9 syytä, miksi sinun pitäisi sävyttää auton ikkunat.