Skip to content

Kesälomalle lasten ja auton kanssa


“Milloin tulemme sinne?” Jokainen, joka vie lapsensa lomalle, tietää, kuinka vaikeaa voi olla vain istua autossa. Löysimme muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua vähentämään stressiä autossasi pitkillä maantiematkoilla. Sinun tulisi miettiä, mikä on parasta lapsillesi ja kuinka kauan he jaksavat istua autossa ennen kuin aloitat matkan suunnittelun… 

Tietenkin tämä riippuu suurelta osin lasten iästä. Mieti, vietätkö saman loman toisessa paikassa ajamatta monta tuntia. Sinun ei tarvitse matkustaa useita satoja kilometrejä, etenkään pienten lasten kanssa. Kun olet valinnut lomakohteen, valmista autosi ja itsesi matkalle. 

Ehdotuksiemme avulla voit tehdä pitkän matkan lastesi kanssa ilman vaikeuksia: 

Valmistaudu matkalle nuorten kanssa

Jos mahdollista, matkusta päiväsaikaan, jolloin tiet ovat vähemmän ruuhkaisia. Tämä voi auttaa tekemään automatkasta vähemmän stressaavaa. 

Suunnittele reittisi etukäteen ja muista ottaa huomioon lepopaikat, huoltoasemat ja nähtävyydet matkan varrella. Tämä auttaa välttämään stressaavia tilanteita. 

Varmista, että kaikilla on mukava istua ja nukkua ottamalla mukaan tyynyt, peitot ja mukavat lelut. 

Pidä aina silmällä lastasi, kun se on autossa siltä varalta, että hän yrittää kiivetä ulos tai tarttua johonkin ajon aikana. Parempi pitää ikkunat kiinni ja lapsilukko päällä, jotta he eivät voi avata ovea omalta sivultaan. 

Älä koskaan jätä lapsiasi yksin autoon edes lyhyeksi ajaksi. Tämä voi olla erittäin vaarallista, varsinkin kuumalla säällä. 

Valmistaudu viihteeseen

Kirjat, pelit, tabletit, tyynyt jne.: Varmista, että pakkaat kaikki lelut, kirjat tai pelit, jotka viihdyttävät lapsiasi ajon aikana. Tämä auttaa tekemään matkasta miellyttävämmän kaikille. 

Pidä usein taukoja

Pysähdy usein venyttääksesi jalkojasi ja pidä tauko ajamisesta. Tämä auttaa välttämään väsymystä tai ikävystymistä, joka voi ilmaantua pitkien automatkojen aikana. 

Ota mukaan oikea ruoka:

Valmista matkalle välipalat ja juomat etukäteen, jotta sinä ja lapsesi eivät ole nälkäisiä tai janoisia matkan aikana. Pakkaa kevyitä, rasvattomia aterioita pitkiä matkoja varten lasten kanssa. 

Hyödynnä lasten unirytmiä:

Jos mahdollista, suunnittele matkustamista aikana, jolloin lapsesi todennäköisesti nukkuvat. Tämä tekee matkasta rentouttavamman sekä sinulle että heille. 

Valmistaudu matkapahoinvointiin:

Ei ole epätavallista saada matkapahoinvointia ajon aikana. Matkapahoinvointi ilmenee, kun tasapainotuntosi kertoo, että olet liikkeessä, vaikka et ole liikkunut. Pidä hätälaukku käsillä siltä varalta, että jokin menee pieleen. 

Valmistele autosi pitkää ajoa varten:

Varmista, että autosi on huollettu ja hyvässä kunnossa ennen kuin lähdet pitkälle matkalle. Tämä auttaa välttämään vaurioita tai ongelmia matkan aikana. 

Tummenna autosi ikkunat: Varmista, että autosi ikkunat on tummennetut suojaamaan lapsia       haitallisilta auringon UVA- ja UVB-säteiltä. Katso Solarplexiuksen auton ikkunoiden tummennuksen saadaksesi lisätietoja tuotteesta. 

Varmista, että sinulla on mukanasi kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten ajokortti, rekisteröinti- ja vakuutustiedot. 

Mikä tärkeintä, rentoudu ja nauti matkasta! Kesälomien on tarkoitus olla hauskaa kaikille mukana oleville. Muista lopuksi olla kärsivällinen matkustaessasi lasten kanssa, sillä he eivät välttämättä aina käyttäydy haluamallasi tavalla! 

Näiden vihjeiden noudattaminen voi auttaa tekemään lasten kanssa matkustamisesta autossa nautinnollisempaa ja stressittömämpää kokemusta kaikille mukana oleville.