Skip to content
man verwijdert de oude raamfolie voor autoruiten met de hand

Kuinka poistaa aurinkokalvot tai tummennus auton ikkunoista


Mies poistaa vanhan ikkunakalvon käsin

Tummennetulla auton ikkunoilla on monia etuja suojata auringon häikäisyltä ajoneuvollesi ainutlaatuisen ilmeen antamiseen. Mutta kuten kaikki hyvät asiat, ikkunoiden tummennus ei kestä ikuisesti, ja se on lopulta poistettava. Ja jos et tiedä kuinka tehdä se oikein, päädyt suureen tahmeaan sotkuun.

aurinkokalvojen poistaminen on kaksi ensisijaista tapaa: lämpö ja kaapiminen. Paras poistotapa riippuu siitä, miksi poistat kalvon alun perin. Kumman menetelmän valitsetkin, sinun on kuitenkin puhdistettava lasi jälkikäteen, koska kumpikaan tekniikka ei aina poista kaikkea liimaa.

Miksi sinun pitäisi poistaa aurinkokalvo autostasi?

ilmakuplia auton ikkunakalvossa

1. Haalistuminen: Kuten kaikki muutkin kalvot, aurinkokalvo tai tummennus haalistuvat lopulta UV-säteille altistumisen vuoksi. Kun näin tapahtuu, on aika poistaa kalvo, jotta näet jälleen ulos auton ikkunoista.

2. Kuoriutuminen: Ajan myötä aurinkokalvo tai tummennus voi myös alkaa irrota lasista, jolloin syntyy ruma sotku.

3. Kupliminen: Toinen yleinen ongelma on kupliminen, joka ilmenee, kun kalvon ja lasin välissä on ilmataskuja. Tämä voi johtua väärästä asennuksesta tai siitä, että kalvo on vanhentunut ja hauras.

Jos olet yksinkertaisesti poistamassa tummennuskalvoa, koska se on vanha ja se on vaihdettava, lämpömenetelmä on luultavasti paras vaihtoehto. Mutta jos otat sen pois, koska se hilseilee tai kuplii, joudut todennäköisesti käyttämään kaavinta saadaksesi kaiken liiman pois.

Lämpömenetelmä: Kuinka poistaa ikkunan tummennuskalvo lämpömenetelmällä?

vanhan kalvon poistaminen lämpömenetelmällä

– Aloita lämmittämällä tummennettu ikkuna hiustenkuivaajalla tai lämpöpistoolilla.

– Poista tummennuskalvo hitaasti ikkuna/maalikaapimella.

-Jatka kuorimista ja kuumentamista, kunnes kaikki tummennuskalvo on poissa.

– Puhdista ikkuna saippuavedellä ja kaapimella liimajäämien poistamiseksi.

Kaavintamenetelmä: Kuinka poistaa ikkunan tummennuskalvo kaapimalla?

työntekijä käyttää kaavinta raaputtaakseen liiman ja lian lasista puhdistaakseen ennen uuden ikkunakalvon asentamista

– aurinkokalvojen poistaminen kaavinta käyttämällä tarvitset lisävarusteita: ikkuna/maalikaapimella, ammoniakkipohjainen lasinpuhdistusaine.

– Aloita ruiskuttamalla tummennettu ikkuna lasinpuhdistusaineella ja anna vaikuttaa muutama minuutti.

– Raaputa tummennuskalvo pois ikkuna/maalikaapimella. Varo naarmuttamasta lasia.

– Jatka kaapimista ja puhdistamista, kunnes kaikki tummennuskalvo on poissa.

– Pese ikkuna saippuavedellä ja kaapimella liimajäämien poistamiseksi.

Kemiallinen menetelmä: Kuinka poistaa ikkunan tummennus kemiallisella menetelmällä?

käytä suihkepulloaa auton ikkunoiden puhdistamiseen

– aurinkokalvojen poistaminen kemiallisella menetelmällä tarvitset muutamia tarvikkeita: kumihanskoja, ammoniakkipohjaista lasinpuhdistusainetta ja runsaasti tuuletusta.

– Aloita ruiskuttamalla tummennuttu ikkuna lasinpuhdistusaineella ja anna sen imeytyä muutaman minuutin ajan.

– Käytä kumihanskoja ja irrota tummennuskalvo sormillasi.

-Jatka kuorimista ja puhdistusta, kunnes kaikki tummennus on poistettu.

-Pese ikkuna saippuavedellä ja kaapimella liimajäämien poistamiseksi.

Muista lukea kaikkien kaupallisten ikkunanpesuaineiden ohjeet ennen käyttöä. Jotkut sisältävät kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa lasia, jos niitä käytetään väärin.

Riippumatta siitä, miten teet sen, tummennuskalvon poistaminen tai auton ikkunoiden tummenntaminen on pitkä prosessi, joka vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä.

Varo vahingoittamasta lasia. Jos haluat päästä eroon tummennuskalvoon liittyvistä ongelmista, voit myös vaihtaa sen uuteen tummennuskalvoon.

Etsitkö vaihtoehtoa ilman liimaa? Kokeile Solarplexiusta

Solarplexius aurinkosuojapaneelit ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat vaihtaa vanhan tummennuskalvon. Solarplexius-aurinkosuojapaneelit estävät 95 % UV-säteistä, joten se on erinomainen valinta suojaamaan autosi sisätilaa haalistumiselta.

Solarplexius aurinkosuojapaneelit sijoitetaan ikkunoiden sisälle ilman liimaa, joten ne voidaan irrottaa ja vaihtaa lasia vahingoittamatta, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat pitää auton ikkunat uudenveroisina. Solarplexius aurinkosuojapaneelit ovat “paras vaihtoehto”, jos etsit lyhytaikaista tummennusta ja leasingautojen tummennusta. Irrottaaksesi Solarplexius sinun tarvitsee vain irrottaa kiinnityspidikkeet, jotka on asetettu pitämään paneelit paikoillaan. Poista sen jälkeen ikkunan tummennus imukupilla. Se vie vain muutaman minuutin, ja voit silti käyttää aurinkosuojapaneelia uudelleen.