Skip to content

Kuinka tunnistaa merkit, jotka kertovat, että ikkunoiden tummennus on vaihdettava!


Ikkunoiden tummennus on tärkeä osa autoasi, ja sen on oltava hyvässä kunnossa suojatakseen sinua auringon haitallisilta säteiltä. Mutta ajan myötä ikkunoiden sävytys voi vaurioitua ja se on vaihdettava. Tässä on joitain merkkejä siitä, että ikkunan tummennus on vaihdettava:

Kaarevat ja hilseilevät reunat

Helpoin tapa kertoa, että ikkunan tummennus ovat vanhoja ja vaihtamisen tarpeessa, on, kun kalvon reunat alkavat hilseillä tai käpristyä. Tämä johtuu siitä, että kalvon lasiin kiinnittämiseen käytetty liima hajoaa ja muuttuu hauraaksi ajan myötä.

Naarmuja

Jos ikkunan tummennuskalvo on naarmuuntunut, se on merkki siitä, että se vaihdetaan. Tällaiset hankaukset voivat saada tummennuksen näyttämään rumalta. Lisäksi merkittävät leikkaukset ikkunan tummennukset voivat lyhentää merkittävästi sen käyttöikää ja laatua.

Pinnalle ilmestyy ilmakuplia tai pullistumia.

Yksi ensimmäisistä merkeistä ikkunan tummennuksen heikkenemisestä on suuri ilmakupla tummennuksen ja ikkunan välissä. Ikkunan tummennuksen alle muodostuu ajan myötä ilmataskuja, joiden vakavuus vaihtelee ikkunan tummennustuotteen laadun ja asennustavan mukaan.

On parasta vaihtaa ikkunoiden tummennukset mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, koska ilmakuplat voivat heikentää tummennuskalvon tehokkuutta. Nämä ilmataskut voivat myös aiheuttaa suuria ongelmia ikkunoissa.

Haalistuminen tai värjäytyminen

Merkki siitä, että ikkunan tummennus on vaihdettava, on värin muutos. Ikkunoiden tummennuskalvo voi värjäytyä tai haalistua ajan myötä, mutta vaikka tämä on tyypillistä kulumista, on silti parasta vaihtaa tummennus.

Auton ikkunat tai julkisivut, jotka ovat vaurioituneet auringon aiheuttaman vaurion tai haalistumisen vuoksi, eivät ole yhtä houkuttelevia katsoa. Lisäksi, kun ikkunan tummennuskalvot menettävät alkuperäisen värinsä, myös osa niiden UV-estokyvystä menetetään.

Lämmönsiirto

Tummennetut ikkunakalvo voi auttaa pitämään auringon UV-säteilyn ja lämmön poissa ja ylläpitämään lämpötilatasapainoa ajoneuvojen ohjaamoissa. Nämä UV-esto- ja lämpötilansäätöominaisuudet kuitenkin heikkenevät ajan myötä – kuten muutkin ominaisuudet.

Kun huomaat äkillisen lämpötilan nousun  autossa  tämä tarkoittaa yleensä sitä, että  ikkunoidentummennukset eivät ole enää lämmönkestäviä. Niiden tulisi vaihtaa nämä tummennukset säilyttääkseen UV-suojaetut.

Mistä kannattaa mennä hankkimaan ikkunoiden tummennuksia?

Jos haluat asentaa autoosi parhaat ikkunatummennukset, saat parhaat tarjoukset osoitteesta Solarplexius.fi Haluatko tietää lisää Solarplexiuksesta? Lue täältä, miksi Solarplexius on helpompi ja sopivampi vaihtoehto aurinkokalvoille.

Nämä ovat vain joitakin merkkejä siitä, että ikkunan tummennus on vaihdettava. Jos huomaat jonkin näistä muutoksista, on parasta vaihtaa kalvo mahdollisimman pian lisävaurioiden välttämiseksi.