Skip to content

Onko ikkunoiden tummennus tehokas tapa ehkäistä autovarkauksia?


Auton ikkunoiden tummentamisessa on tullut viime vuosina yhä suositumpaa, kun yhä useammat kuljettajat käyttävät tätä edullista ja kätevää tapaa saada autonsa näyttämään kauniimmalta. On kuitenkin yksi tärkeä tekijä, jonka monet ihmiset näyttävät jättävän huomiotta auton ikkunoiden tummentamisessa: sen kyky estää murtautumisia. 

Hupparissa oleva varas yrittää varastaa auton

On olemassa kasvava määrä näyttöä siitä, että auton ikkunoiden tummennus vähentää merkittävästi murtoriskiä, ​​mikä tekee siitä tehokkaan välineen suojata ajoneuvosi ja omaisuutesi varkauksilta. Tämä johtuu siitä, että tumma lasi vaikeuttaa mahdollisten tunkeilijoiden näkemistä autoosi, mikä estää heitä kohdistamasta sitä. Lisäksi autovarkaat eivät halua murtautua läpi ikkunoista korkealaatuisella kalvolla, koska se on paljon vaikeampaa ja aikaa vievämpää kuin tavallisen sivuikkunan murtaminen. 

Onko ikkunoiden tummennuksella merkitystä autovarkauksien estämisessä? 

Varas varastaa käsilaukun autosta

Monet kuljettajat ja turvallisuuden puolestapuhujat suosittelevat edelleen auton ikkunoiden tummentamista helpoksi tapana lisätä ajoneuvojen yleistä turvallisuutta. Ottamalla ennakoivia toimenpiteitä, kuten lukitsemalla ovet ja ikkunat, kun et käytä autoasi, pysäköimällä hyvin valaistuille alueille ja asentamalla korkealaatuisia kalvoja ikkunoihin, voit vähentää murtovarkauksien ja muiden varkauksien riskiä. Lisäksi säännöllinen huolto ja tarkastus, auton ikkunan tummennus voi auttaa varmistamaan, että se pysyy tehokkaana pitkällä aikavälillä ja auttaa tarjoamaan tarvitsemasi suojan. Viime kädessä autojen ikkunoiden tummenntaminen murtojen tai autovarkauksien vähentämiseksi riippuu useista tekijöistä, kuten käytetyn kalvon tyypistä ja laadusta sekä erityisistä toimenpiteistä, joita teet ajoneuvosi suojaamiseksi. Kuten aina, on parasta kysyä luotettavalta ammattilaiselta neuvoja yksilöllisten tarpeidesi mukaisen auton ikkunan tummennuksen valinnassa ja huollossa. 

1. Tummennetut ikkunat auttavat kätkemään arvoesineitä auton sisälle ja vähentämään niiden näkyvyyttä mahdollisille varkaille. 

2. Auton ikkunoiden tummennus toimii fyysisenä esteenä auton sisätilojen ja ulkomaailman välillä ja auttaa estämään sisäänmurtoja rajoittamalla pääsyä ajoneuvoon. 

Image tag: Solarplexius, ikkunoiden tummennus estää lasinsirujen pääsyn autoon 

3. Koska tummennetut ikkunat vaikeuttavat rikollisten näkemistä auton sisälle, ne voivat estää heitä kohdistamasta ajoneuvoa. 

4. Toinen auton ikkunoiden tummentamisen etu on, että se voi vähentää häikäisyä ja parantaa näkyvyyttä aurinkoisina päivinä, mikä voi auttaa kuljettajia pysymään valppaammin ja tietoisempana ympäristöstään. 

5. Loppujen lopuksi auton ikkunoiden tummentaminen murtosuojaustyökaluna on älykäs ja tehokas tapa pitää autosi ja sen sisältö turvassa. Ajatpa sitten kaupungissa tai moottoritiellä, investoimalla korkealaatuiseen sävytykseen voi suojautua varkailta ja muilta mahdollisilta vaaroilta. 

auton ikkunan lasi Rikki

Autoihin kohdistuvat rikokset Suomessa 

Tilastokeskuksen tilastoista käy ilmi, että Suomessa murtaudutaan vuosittain noin 7000 autoon. Määrä on vähentynyt vuodesta 2011, jolloin moottoriajoneuvomurtoja tapahtui yli 10 tuhatta. Vuoden 2015 automurtojen määrän odotetaan olevan kuitenkin hieman vuotta 2014 suurempi. 

Tilastokeskus kertoo, että auton anastukset ja käyttövarkaudet ovat laskussa. Vuonna 2011 niitä rekisteröitiin yli 9000 kappaletta, mutta vuonna 2015 niiden kokonaismäärän odotetaan jäävän alle 6000 tuhannen.  

Vakuutusyhtiö Ifin Iltasanomissa esitetyn tilaston mukaan väkilukuun suhteutettuna eniten autovarkauksia tapahtuu Oulussa, jossa tapahtuu vuosittain 5,1 autovarkautta tuhatta henkilöä kohden. Autovarkauksien top 5 kaupunkeihin kuuluvat Oulun lisäksi Helsinki, Vantaa, Tampere ja Turku. 

Näkyvyys ulkopuolelta autoon lompakko, käsilaukku kannettava tietokone muistikirja, luottokortti ja matkapuhelin, auki olevat ikkunat houkuttelevat varkaita astumaan autoosi.

1 Säilytä autoasi lukitussa autotallissa aina kun voit. 

2 Mikäli joudut säilyttämään autoa kadulla, valitse sellainen paikka joka on valaistu ja johon on läheisistä taloista näköyhteys. 

3 Parkkeeraa vilkkaille kaduille mieluummin kuin syrjäkaduille. 

4 Parkkihalleissa älä parkkeeraa autoa sisäänkäynnin lähelle, koska autosi joutuu siellä todennäköisemmin varkauden kohteeksi. 

 5 Parkkeeraa auto aina niin, että sen renkaat osoittavat kohti katukivetystä tai -ojaa ja ratti jää rattilukkoon. Tällöin autoa on vaikea varastaa hinaamalla sitä isomman auton kyytiin. 

 6 Pidä autosi ehjänä ja puhtaana. 

 7 Älä jätä arvokkaita tavaroita autoon 

Selkeä ero Helposti asennettavissa Solarplexius-ikkunatummennukset ja sotkuisessa aurinkokalvo asennuksessa.

Jos etsit nopeaa ja helppoa aurinkosuoja asennettavaksi autoosi, älä etsi enää! Autohakumme varmistaa, että sekä ajoneuvosi että omaisuutesi voidaan suojata muutamalla napsautuksella. Aloita suojaaminen nyt – se on helpompaa kuin koskaan ennen!